Koh Samuin salaatti - Reseptit | HS.fi

Koh Samuin salaatti

Tämä thaimaalainen nuudelisalaatti sisältää chilin potkun, limetin kirpeyden, rapujen makeuden, kalakastikkeen suolaisuuden sekä possun ja pähkinöiden täyteläisen umamin.

13.4.2015 13:53

Tämä thairesepti sisältää kaiken olennaisen: chilin potkun, limetin ja tom yam -tahnan kirpeyden, palmusokerin ja rapujen makeuden, kalakastikkeen suolaisuuden sekä possun ja pähkinöiden täyteläisen umamin. Tuore korianteri viimeistelee makukirjon.

 Koh Samuin salaatti

200 g lasinuudeleita180 g katkarapuja2 salottisipulia1 valkosipulinkynsi1 dl cashew- tai maapähkinöitä2 rkl rypsiöljyä200 g possun jauhelihaa1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike:1 punainen chili2 tomaattia3 kevätsipulinvartta1 rkl kalakastiketta1 rkl limettimehua1 tl palmusokeria2 tl tom yam tahnaa½ tl suolaa

Tarjoiluun:rapeaa salaattia

Laita lasinuudelit likoamaan huoneenlämpöiseen veteen noin 40 minuutiksi.

Ota katkaravut sulamaan.

Tee kastike isoon kulhoon. Hienonna chili siemenineen.

Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi.Viipaloi kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa chili-tomaatti-kevätsipuliseoksen joukkoon kalakastike, limettimehu, palmusokeri ja tom yam -tahna. Jätä odottamaan.

Hienonna katkaravut. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi.Kuumenna pannu mutta älä vielä lisää öljyä. Paahda ensin cashew- tai maapähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Kaada työlaudalle jäähtymään.

Laita possun jauheliha kuivalle kuumalla pannulle paistumaan. Ruskista ja kaada lautaselle tms. jäähtymään.

Lisää pannulle öljyä ja kuullota ensin sipulisilppua pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja hienonnetut katkaravut. Paista vielä pari minuuttia ja kaada lautaselle jäähtymään.

Kuumenna vettä kattilassa ja keitä lasinuudeleita 1015 sekuntia. Kaada siivilään ja valuta nopeasti. Kaada nuudelit sitten kulhoon kastikkeen joukkoon.

Sekoita mukaan kuullotetut sipulit, katkaravut, paahdetut pähkinät sekä paistettu possun jauheliha.

Hienonna lopuksi mukaan korianteri.

Vinkki: Tarjoa nuudelisalaatti huoneenlämpöisenä tai hieman viilennettynä salaattipedillä. Valitse rapeaa salaattia, esimerkiksi roomansalaattia tai jäävuorisalaattia. Voit sekoittaa pestyn, kuivatun ja paloitellun salaatin myös nuudeleiden sekaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat