Wasabilohi-avokadopiirakka

Lohipiirakka saa täytteekseen trendikkäitä makuja: avokadoa, wasabia ja limettiä.

Wasabilohi-avocadopiirakka

14.5.2015 2:00
Määrä8–10 pa­laa
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 2 h

Lohipiirakan maut ovat trendikkäitä: avokadoa, wasabia ja limettiä.

Pohja:

  • 150 g

    kylmää voita

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    mustia seesaminsiemeniä

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • ¾ tl

    suolaa

  • 1 dl

    maustamatonta jogurttia

Täyte:

  • 400 g

    lohifileetä

  • 2

    kypsää avokadoa

  • 1

    limetti

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 1 dl

    majoneesia

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    vaaleita seesaminsiemeniä

  • 1 rkl

    wasabitahnaa

  • 2 tl

    suolaa

Päälle:

  • 2 rkl

    merilevähiutaleita (esim. Clearspring japanese green nori sprinkle)

 Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää vehnäjauhot, mustat seesaminsiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi monitoimikoneen pyörivällä leikkuuterällä tai nypi sormin murumaiseksi. Lisää jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan. Ota taikina huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi. Kaulitse kahden kelmun välissä ohueksi levyksi ja aseta neliskulmaiseen tai pyöreään piirakkavuokaan. Nypi ruodot lohifileestä ja leikkaa lohi noin sentin vahvuisiksi nahattomiksi viipaleiksi. Asettele palat pohjan päälle. Halkaise avokadot, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele palat lohien päälle. Purista päälle 1 limetin mehu. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi. Lisää joukkoon munat, seesaminsiemenet, wasabitahna ja suola. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Ripottele piirakan päälle merilevähiutaleita. Tarjoa jäähtyneenä tai hieman viilennettynä.

 

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat