Lohigyros & tsatsiki - Reseptit | HS.fi

Lohigyros & tsatsiki

Savustetun kalan hauska makupari on tsatsiki, sillä jogurtin ja kurkun liitto antaa lohelle toivottua keveyttä. Lohen ja tsatsikin voi tarjoita sellaisenaan tai piilottaa kreikkalaiseen gyros-leipään.

4.6.2015 2:00
Määrä6 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 20 min

Savustetun kalan hauska makupari on tsatsiki, sillä jogurtin ja kurkun liitto antaa lohelle toivottua keveyttä. Lohen ja tsatsikin voi tarjoita sellaisenaan tai piilottaa kreikkalaiseen gyros-leipään.

  • 400 g

    savulohta

  • 1

    pieni punasipuli

  • 6

    pitaleipää

  • 4–6 rkl

    punaista pestoa

  •  

    kirsikkatomaatteja, kivettömiä kalamata-oliiveja, salaattipinaattia

Fetatsatsiki:

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½

    kurkkua

  • 2 dl

    paksua maustamatonta jogurttia

  • 100 g

    fetaa palana, ei kuutioina

  • 2 rkl

    hienonnettua tilliä

  •  

    (sormisuolaa), mustapippuria myllystä

 Tee ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi ja poista siemenet. Leikkaa kurkku "puolikuiksi". Sekoita jogurttiin. Murustele joukkoon feta. Lisää tilli ja mustapippuri. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet. Irrota lohi pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Halkaise pitat taskuiksi. Sipaise niiden sisään pestoa ja paista pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä pitat lohella, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, pinaatilla ja oliiveilla. Viimeistele tsatsikilla.Vinkki: Jos et pidä raa'an sipulin mausta, voit marinoida sipulia noin 5 minuuttia etikkaliemessä (3 rkl punaviinietikkaa, ½ tl suolaa, ½ tl sokeria).

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat