Henri Alénin Mutti-tomaattikastike - Reseptit | HS.fi

Henri Alénin Mutti-tomaattikastike

Henri Alénin Twitter-tili räjähti, kun hän julkaisi suuren suosion saavuttaneen tomaattikastikkeensa reseptin. Muttikastikkeesta tuli kerralla käsite.

11.5.2015 13:51

Henri Alénin Twitter-tili räjähti, kun hän julkaisi suuren suosion saavuttaneen tomaattikastikkeensa reseptin. Muttikastikkeesta tuli kerralla käsite.

  • 1

    pieni sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  •  

    oliiviöljyä

  • ½ rkl

    sokeria

  • 1 prk (à 400 g)

    laadukasta tomaattimurskaa

  • 2 dl

    vettä

  • ½ dl

    punaviiniä)

  •  

    suolaa ja mustapippuria

  • ½ dl

    laadukasta oliiviöljyä

  •  

    (appelsiininkuorta, mielellään luomua)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita pitkään matalalla lämmöllä oliiviöljyssä – vähintään 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu. Lisää sen jälkeen loppu tomaattimurska ja 2 dl vettä. Hauduta sekoittaen. Pidä kattilassa yllä poreileva lämpö ja jatka hauduttamista vielä 15 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuutta. Sekoita koko ajan.Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos haluat hifistellä, lisää kaksi kuorimaveitsellä silpaistua palaa appelsiininkuoresta. Jos et ole löytänyt luomuappelsiinia, pitää appelsiini pestä huolellisesti lämpimällä vedellä.Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon ½ dl parasta löytämääsi neitsytoliiviöljyä.Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu – siis ihan heti. Kastike pitää sekoittaa eikä vain jättää pastan päälle.

Resepti on alun perin Henri Alénin ja Annukka Oksasen kirjasta Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat