Raparperitrifle - Reseptit | HS.fi

Raparperitrifle

Tämä on ihana raparperijälkiruoka: maljaan kerrostetussa kakussa uuniraparperia täydentävät paahdettu valkosuklaa ja raikas tuorejuustovaahto.

27.5.2015 11:07
Määrä8 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 40 min + 2 h jääh­ty­mi­seen ja te­key­ty­mi­seen

Maljaan kerrostetussa kakussa uuniraparperia täydentävät paahdettu valkosuklaa ja raikas tuorejuustovaahto.

  • 600 g

    nuoria raparperin varsia

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 rkl

    voita

Keksikerros:

  • 150 g

    valkosuklaata

  • 10–12

    pitkulaista savoiardikeksiä

Tuorejuustokerros:

  • 2 dl

    vispikermaa (tai muuta vaahtoutuvaa kermaa)

  • 1 rasia (200 g)

    vaniljatuorejuustoa

  • 1 ½ dl

    paksua maustamatonta jogurttia

  • 1–2 rkl

    sokeria

Koristeeksi:

  •  

    tuoreita mansikoita

  •  

    paahdettua valkosuklaata

  •  

    raparperisiirappia

 Huuhtele raparperin varret hyvin. Jos ne ovat nuoria ja ohuita varsia, niitä ei tarvitse kuoria. Jos ne ovat kasvaneet paksuiksi, kuori varret. Leikkaa varret kolmen neljän sentin mittaisiksi paloiksi ja sekoita palat kulhossa sokerin ja vaniljasokerin kera. Voitele laakea uunivuoka voilla ja kaada rapaperipalat sokereineen vuokaan niin, että ne eivät ole päällekkäin. Suojaa vuoka tiiviisti foliolla. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin 20–30 minuutiksi. Kokeile raparperien kypsyyttä veitsen kärjellä. Anna kypsien raparperien jäähtyä vuoassaan folion alla. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa karkeasti paloiksi ja levitä palat leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin ja paahda valkosuklaata 5–7 minuuttia. Tarkkaile paahtumista: valkosuklaan pitäisi saada hieman ruskeaa väriä, mutta sitä ei saa polttaa. Anna jäähtyä rapeiksi "kekseiksi". Vaahdota vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto ja jogurtti. Mausta vaahto sokerilla. Kaada suurin osa rapaperivuoassa olevasta mehusta kattilaan ja keittele sitä hetki, jotta mehu tiivistyy ja muuttuu siirappimaiseksi. Jätä jäähtymään. Kokoa kakku lasimaljaan. Paloittele pohjalle savoiardikeksejä ja laita niiden joukkoon hieman paahdettua valkosuklaata. Nostele päälle raparperipaloja (ja hiukan vuokaan jäänyttä lientä). Laita raparperin päälle kerros tuorejuustovaahtoa. Toista kerroksia, kunnes ainekset on käytetty. (Säästä pinnalle paahdettua valkosuklaata.) Kerroksien määrä riippuu lasimaljan muodosta. Kapeaan ja korkeaan saa enemmän kerroksia kuin laakeaan. Jätä viimeiseksi kerrokseksi tuorejuustovaahto. Nosta malja jääkaappiin noin tunniksi tekeytymään. Koristele kakku juuri ennen tarjoamista: laita pinnalle mansikoita, ripottele päälle valkosuklaata. Lusikoi koko komeuden päälle vielä raparperisiirappia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat