Halloumi-sienipasta

Halloumijuusto on erityisen ihanaa pastan kanssa, sillä pieniksi paistetut juustokuutiot antavat lempeänmakuiselle ruualle lihaisaa rakennetta ja ytyä. Tässä kastikkeessa halloumi saa rinnalleen sieniä ja rouskuvia siemeniä.

2.7.2015 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaika Val­mis­tus­ai­ka 20 min + 10 min

Halloumijuusto on erityisen ihanaa pastan kanssa, sillä pieniksi paistetut juustokuutiot antavat lempeänmakuiselle ruualle lihaisaa rakennetta ja ytyä. Tässä kastikkeessa halloumi saa rinnalleen sieniä ja rouskuvia siemeniä.

  • 350 g

    pastaa

  • 1 pkt

    (250 g) halloumia

  • 3 + 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 l

    kantarelleja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 1 dl

    hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  •  

    sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • ¼ tl

    chiliä myllystä

  • 4 rkl

    pinjansiemeniä tai paahdettuja, kuorellisia manteleita

 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa halloumi pieniksi kuutioiksi. Paista juustoihin kaunis väri pannulla 3 ruokalusikallisessa öljyä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista sienet ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää valkosipulit ja öljy. Paista n. minuutti. Lisää ranskankerma ja anna lämmetä. Lisää pannulle yrttisilppu, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita. Lisää joukkoon keitetty, valutettu pasta ja halloumi. Viimeistele siemenillä tai manteleilla. Vinkki: Jos olet todella juustoisten pastojen ystävä, voit tuplata halloumin määrän tai raastaa päälle vielä parmesaania.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat