Porkkanakakkujäätelö - Reseptit | HS.fi

Porkkanakakkujäätelö

Makujen uuttaminen on kova sana ruokamaailmassa. Tässä jäätelössä kerma-maitoseos saa seurakseen kattilaan porkkanaa ja mausteita. Niistä syntyy porkkanakakun makuinen jäätelö.

2.7.2015 2:00
Määränoin 8 pal­loa
ValmistusaikaVal­mis­tus­ai­ka 30 min + 6 h

 

  • 3 dl

    hienoksi raastettua porkkanaa

  • n. 3

    pienehköä porkkanaa)

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 1 ½ dl

    täysmaitoa

  • 1 ½ dl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    kanelia

  • ¼ tl

    jauhettua muskottipähkinää

  • 1/8 tl

    jauhettua neilikkaa

Lisäksi

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia

  • 3 rkl

    täysmaitoa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 rkl

    glukoosisiirappia (Dansukker) tai juoksevaa hunajaa

 Kuori ja raasta porkkanat. Laita ne kattilaan kerman, maidon, sokerin ja mausteiden kanssa. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä välillä sekoitellen 15 minuuttia. Siivilöi seos. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi vatkaimella. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja lisää siirappi. Yhdistä kermamaito ja tuorejuustoseos. Laita seos reilun litran vetoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoittele muutaman kerran jäätymisen aikana. Jäätyminen kestää vähintään 5 tuntia. Vinkki:Voit halutessasi myös jättää porkkanan jäätelömassan joukkoon. Tällöin jäätelön rakenne on hieman karkeaa. Jos olet suklaan ystävä, sulata sitä pallojen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele manteli- tai suklaarouheella tai strösseleillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat