Banoffee on helppo ja ja hyvä leivonnainen, myös mökkioloihin. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön.
Pohja:
250 g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80 g
voita
Täyte:
1½ dl
vispikermaa (+ sokeria)
1 tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania
Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.