Chilaquiles eli tortillalasagne - Reseptit | HS.fi

Chilaquiles eli tortillalasagne

Meksikolainen versio lasagnesta on todella herkullinen ja nopea. Nachot ladotaan kerroksittain pannulle pavuilla rikastetun jauhelihakastikkeen kanssa. Päälle juustoa, pieni paisto uunissa ja mahtiruoka on korianterisilppua vaille valmis tarjottavaksi.

6.8.2015 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 15 min + 20 min

Meksikolainen versio lasagnesta on todella herkullinen ja nopea. Nachot ladotaan kerroksittain pannulle pavuilla rikastetun jauhelihakastikkeen kanssa. Päälle juustoa, pieni paisto uunissa ja mahtiruoka on korianterisilppua vaille valmis tarjottavaksi.

Tomaattikastike:

  • 1

    sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    miedohko chilipalko

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 200 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 1 tlk (400 g)

    säilöttyjä tomaatteja

  • ½ tl

    paprikajauhetta

  • 1 pkt (290 g)

    kypsiä kidney-papuja

  • 2 tl

    sokeria

  •  

    suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • 36

    tortillachipsiä

  • 200 g

    mietoa cheddaria raastettuna

  • 4

    kananmunaa

Lisäksi:

  •  

    ranskankermaa, hienonnettua sipulia, avokadoviipaleita, korianteria ja limettilohkoja

  •  

Paistamiseen:

     Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chilipalko. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaatit, paprikajauhe ja keitetyt pavut. Hauduta keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike ja tortillachipsit kulhossa. Laita puolet tortillachipseistä valurautapannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Lisää loput chipsit ja juusto. Laita pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Paista munat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta munat tortillapannulle. Viimeistele ranskankermalla, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limettimehua. 

    Resepti: Sanna Kekäläinen

    Artikkeliin liittyviä aiheita

    Osaston uusimmat

    Luitko jo nämä?

    Osaston luetuimmat