Kesäkurpitsapihvejä ja tsatsikia pitaleivässä - Reseptit | HS.fi

Kesäkurpitsapihvejä ja tsatsikia pitaleivässä

Raastettu kesäkurpitsa on erinomainen kasvispyöryköiden ja -pihvien raaka-aine. Kreikkalaistyyliset pihvit höystetään fetajuustolla ja tarjotaan tsatsikin kanssa pitaleivän välissä.

13.8.2015 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 1½ h

Raastettu kesäkurpitsa on erinomainen kasvispyöryköiden ja -pihvien raaka-aine. Kreikkalaistyyliset pihvit höystetään fetajuustolla ja tarjotaan tsatsikin kanssa pitaleivän välissä.

Kesäkurpitsapihvit:

  • 2 pientä (yht. 400 g)

    kesäkurpitsaa

  • 1

    kesäsipuli varsineen

  • 3 rkl

    tuoretta minttua silputtuna

  • 150 g

    fetajuustoa raastettuna tai pieneksi murustettuna

  • 1 dl

    korppujauhoja

  • 3

    kananmunaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  •  

    rypsiöljyä paistamiseen

Tsatsiki:

  • ½

    kurkkua

  • 2 dl

    paksua jogurttia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  •  

    suolaa

  • 1 rkl

    hyvää oliiviöljyä

Chili-tomaattikastike:

  • 1

    sipuli

  • 1

    pieni valkosipulinkynsi

  • 1

    pitkä punainen chili

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • ¾ tl

    kuivattuja chilihiutaleita

  • 1½ dl (1 pieni tlk)

    hyvää tomaattimurskaa

  • 1 rkl

    tummaa sokeria

  • 1 rkl

    viinietikkaa

Lisäksi:

  • 4

    pitaleipää

  •  

    salaattia tai lehtipersiljaa

  Tee ensin kastikkeet. Raasta tsatsikin kurkku. Puristele raasteesta käsissäsi liika vesi pois. Sekoita raaste jogurttiin. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne jogurtin ja kurkun joukkoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Nosta jääkaappiin maustumaan. Kuori ja hienonna chili-tomaattikastikkeen sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet, hienonna malto. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynsi öljyssä kattilan pohjalla. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon chilihiutaleet ja sekoittele noin minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, chili, sokeri ja etikka. Keittele noin 10 minuuttia. Surauta tehosekoittimessa tasaiseksi. Anna jäähtyä, tarjoa huoneenlämpöisenä. Tee kesäkurpitsapihvit. Raasta kesäkurpitsat raastinraudan pienikoloisella terällä. Puristele raaste käsissäsi mahdollisimman kuivaksi. (Heitä neste pois.) Hienonna kesäsipuli varsineen. Sekoita kesäkurpitsan joukkoon sipulisilppu, minttu, fetajuusto ja korppujauhot. Sekoita mukaan myös munat ja pippuri. Anna turvota viitisen minuuttia. Kaada rypsiöljyä pannulle. Muovaile kesäkurpitsasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pihvejä ja paista niihin hyvä väri molemmin puolin. (Voit kokeilla ensin yhdellä pihvillä, että kesäkurpitsaseoksesi on tarpeeksi tanakkaa paistamiseen. Jos paistaminen tuntuu vaikealta, seoksessa on todennäköisesti liikaa kesäkurpitsojen nestettä. Lisää silloin vielä yksi kananmuna.) Nosta paistetut kesäkurpitsapihvit leivinpaperin päälle uunivuokaan ja nosta 180-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Anna ruokailijoiden itse täyttää kuumat pitaleivät kesäkurpitsapihveillä, kastikkeilla ja salaatilla. 

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat