Tuoreita vihanneksia bagna cauda - Reseptit | HS.fi

Tuoreita vihanneksia bagna cauda

Sardellin ja valkosipulin aromisoima bagna cauda nostaa dippikasvikset uuteen loistoon.

27.8.2015 2:00
Määränoin 2 dl
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 30 min

Sardellin ja valkosipulin aromisoima bagna cauda nostaa dippikasvikset uuteen loistoon.

  • 1 kokonainen

    valkosipuli

  • 9

    sardellifileetä

  • 75 g

    voita

  • ¾ dl

    oliiviöljyä

  • 1

    rosmariinin oksa

  •  

  •  

    dippivihanneksia, kuten kesäporkkanoita, kukkakaalia, paprikaa ja parsakaalia

 Irrota valkosipulinkynnet, mutta älä kuori niitä. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä kynsiä vedessä noin 2 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Kuori kynnet ja soseuta ne esimerkiksi morttelissa sardellifileiden kera. Laita sose kattilaan ja lisää voi sekä öljy sekä rosmariinin oksa. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoa bagna cauda raakojen paloiteltujen vihannesten kera kuumana dippikastikkeena.

 

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat