Kreikkalainen kurpitsalasagne - Reseptit | HS.fi

Kreikkalainen kurpitsalasagne

Jos tavallisen lasagnen tekeminen tuntuu liian vaivalloiselta, kokeile tätä ohjetta. Valkokastike korvataan rennosti ranskankermalla ja jauheliha uunissa paahdetuilla kurpitsakuutioilla.

1.10.2015 2:00
Määrä6 an­nos­ta
Valmistusaika val­mis­tus­ai­ka 25 min + 1 h

Jos tavallisen lasagnen tekeminen tuntuu liian vaivalloiselta, kokeile tätä ohjetta. Valkokastike korvataan rennosti ranskankermalla ja jauheliha uunissa paahdetuilla kurpitsakuutioilla.

  • 1 kg

    :n myskikurpitsa

  • 1

    porkkana

  • 2

    salottisipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  •  

    suolaa, mustapippuria myllystä

Tomaattikastike:

  • 2 prk (yht. 800 g)

    kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim. Mutti

  • 1 prk (290/155 g)

    kalamata-oliiveja

  • 3 rkl

    oreganoa hienonnettuna

Lisäksi:

  • 1 prk (200 g)

    ranskankermaa

  • 200 g

    fetaa

  • 8

    lasagnelevyä

  • 2 dl

    raastettua parmesaania

 Kuutioi kurpitsa. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi. Yhdistä kaikki kasvikset. Lisää öljy ja mausteet. Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Viipaloi oliivit ja lisää ne yrttisilpun kanssa kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike. Kokoa lasagne. Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle. Murustele päälle hieman fetaa. Lusikoi hieman ranskankermaa. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä. Tee 2–3 kerrosta. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa. Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia. Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

 

Vinkki: Oikaise ja käytä valmista tomaattipastakastiketta. Jos haluat proteiinia annokseen, niin lisää joukkoon keitettyjä kikherneitä tai valkoisia papuja.

 

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat