Tämä lasagne on peräisin Donna Hayn kirjasta. Kasvislasagnen tekeminen vie aikaa, mutta hipoo mauiltaan lähes täydellisyyttä.
1 kg (8)
tomaattia
800 g (2–3 kpl)
munakoisoa
100 g
babypinaattia
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
1 pkt (250 g)
tuorelasagnelevyjä
400 g
mozzarellajuustoa raastettuna
50 g
parmesaania raastettuna
2 dl
tuoreita yrttejä silputtuna (oregano, basilika, timjami)
mustapippuria
Pese tomaatit ja munakoisot ja viipaloi ne reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Rouhi ne kokkiveitsellä pienemmiksi. Lado munakoisot työpöydälle leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan suolaa. Anna suolan vaikuttaa noin 10 minuuttia ja pyyhi sitten talouspaperilla leikkuupintaan kihonneet "kyyneleet" pois. Paahda munakoisot parilalla öljytilkassa ruskeiksi molemmin puolin. Rakenna lasagne voideltuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm, noin 3 l). Levitä pohjalle lasagnelevy ja sitten kerroksittain tomaattia, pinaattia, munakoisoa ja juustoraastetta. Ripottele väleihin runsaasti yrttisilppua sekä kevyesti suolaa ja mustapippurirouhetta. Tee 3 täytekerrosta. Levitä päällimmäiseksi pastalevy ja sen päälle loput juustoraasteesta. Jos tomaattiviipaleita on jäljellä, levitä ne sievästi juuston päälle yrttien kanssa. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna lasagnen vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua. Vinkki: Jos tomaatit eivät ole tarpeeksi meheviä, sivele pastalevyt paseeratulla tomaatilla, joka on maustettu suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.