Lakritsimantelit

Lakritsijauheella maustetut mantelit ovat koukuttavia naposteltavia.

3.12.2015 2:00
  • 1½ tl

    vettä

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 3 tl

    lakritsijauhetta

  • 100 g

    kuorellisia manteleita

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Mittaa kulhoon vesi, suola, sokeri ja noin puolet lakritsijauheesta. Sekoita hyvin.

Lisää mantelit seoksen joukkoon, sekoita.

Laita leivinpaperi pellin päälle. Levitä mantelit leivinpaperille yhteen kerrokseen. Nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.

Nosta pelti uunista, sekoittele mantelit irtonaisiksi.

Sekoita loput lakritsijauheesta manteleiden joukkoon.

 

Huom! Eri valmistajien lakritsijauheissa on eroja. (Ohje on kokeiltu Kung Markatta -merkkisellä jauheella.) Maista manteleita, kun ne tulevat uunista. Jos ne maistuvat voimakkaasti lakritsilta jo silloin, vähennä pintaan tulevan lakritsijauheen määrää.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat