1½ tl
vettä
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
3 tl
lakritsijauhetta
100 g
kuorellisia manteleita
■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
■ Mittaa kulhoon vesi, suola, sokeri ja noin puolet lakritsijauheesta. Sekoita hyvin.
■ Lisää mantelit seoksen joukkoon, sekoita.
■ Laita leivinpaperi pellin päälle. Levitä mantelit leivinpaperille yhteen kerrokseen. Nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.
■ Nosta pelti uunista, sekoittele mantelit irtonaisiksi.
■ Sekoita loput lakritsijauheesta manteleiden joukkoon.
Huom! Eri valmistajien lakritsijauheissa on eroja. (Ohje on kokeiltu Kung Markatta -merkkisellä jauheella.) Maista manteleita, kun ne tulevat uunista. Jos ne maistuvat voimakkaasti lakritsilta jo silloin, vähennä pintaan tulevan lakritsijauheen määrää.
Resepti: Katja Bäcksbacka