Lämmin kikherne-fetasalaatti - Reseptit | HS.fi

Lämmin kikherne-fetasalaatti

Voit tehdä tämän salaatin lähes valmiiksi jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin ennen ruokailua. Lämmitä kikherneseos viime hetkellä ja lisää feta vasta sitten.

10.12.2015 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 15 min

Voit tehdä tämän salaatin lähes valmiiksi jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin ennen ruokailua. Lämmitä kikherneseos viime hetkellä ja lisää feta vasta sitten.

  • 4

    kevätsipulia

  • 1

    pieni punasipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    miedohko chilipalko

  • 1 prk (400/265 g)

    keitettyjä kikherneitä

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    kalamata-oliiveja

  • 200 g

    fetajuustoa palana, ei kuutioina

  • 1 dl

    tuoretta korianteria hienonnettuna

  • ½ dl

    tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  •  

    sormisuolaa, mustapippuria

  • 4 dl

    maukasta, napakkaa salaattia, esimerkiksi rucolaa

Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipulit. Kuutioi chili ja poista siemenet. Valuta ja huuhtele kikherneet.Kuumenna öljy pannussa. Paista puna- ja valkosipulia chilin kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle kikherneet ja oliivit. Anna niiden lämmetä. Ota kattila pois liedeltä.Lisää joukkoon murusteltu feta, yrtit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatti kulhoon tai tarjoilulautasille. Nosta päälle kikherneseosta.Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat