Voit tehdä tämän salaatin lähes valmiiksi jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin ennen ruokailua. Lämmitä kikherneseos viime hetkellä ja lisää feta vasta sitten.
4
kevätsipulia
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
miedohko chilipalko
1 prk (400/265 g)
keitettyjä kikherneitä
1 dl
oliiviöljyä
2 dl
kalamata-oliiveja
200 g
fetajuustoa palana, ei kuutioina
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
½ dl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl
sitruunamehua
sormisuolaa, mustapippuria
4 dl
maukasta, napakkaa salaattia, esimerkiksi rucolaa
■ Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipulit. Kuutioi chili ja poista siemenet. Valuta ja huuhtele kikherneet.■ Kuumenna öljy pannussa. Paista puna- ja valkosipulia chilin kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle kikherneet ja oliivit. Anna niiden lämmetä. Ota kattila pois liedeltä.■ Lisää joukkoon murusteltu feta, yrtit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatti kulhoon tai tarjoilulautasille. Nosta päälle kikherneseosta.Resepti: Sanna Kekäläinen