Sushiburrito - Reseptit | HS.fi

Sushiburrito

Tässä tuhdissa eväässä yhdistyvät Meksikon ja Japanin parhaat palat.

24.12.2015 2:00
Määrä4 rul­laa
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 15 min + 30 min

Tässä tuhdissa eväässä yhdistyvät Meksikon ja Japanin parhaat palat.

  • 250 g

    sushiriisiä

  • 2 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • 1

    pieni porkkana

  • ¼

    kurkkua

  • 1

    avokado

  • 4 rkl

    täysmajoneesia (esim. Hellman's)

  • 2 tl

    (tai maun mukaan) sriracha-chilikastiketta

  • 4

    merileväarkkia

  • 2 rkl

    soijaa

  • 4

    lehteä jäävuorisalaattia

  • 4

    isoa viipaletta lohta kevyesti graavattuna

  • 1 dl

    maukkaita, vihreitä lehtiä, kuten minttua ja rucolaa

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi viinietikkaseoksella.Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikunohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös kurkku ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kuori ja kivi. Leikkaa viipaleiksi. Mausta majoneesi chilillä.Levitä merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Pirskottele päälle hieman soijaa. Laita päälle salaatinlehdet. Asettele lohipalat, porkkanat, kurkku, avokado ja lohi. Lisää majoneesi ja vihreät lehdet. Kääri napakaksi rullaksi. Tarjoa heti. Vinkki: Korvaa lohi grillatulla broilerin rintafileellä tai kypsällä kalkkunalla, pinnasta rapeaksi paistetulla tofulla tai ohueksi viipaloiduilla, paistetuilla jättikatkaravuilla. Kokeile myös lämminsavu- tai pikapaistettua lohta.Resepti: Sanna Kekäläinen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat