Pavuilla täytetyt bataatit

Bataatinpuolikkaat täytetään papuseoksella ja kuorrutetaan mozzarellalla.

14.1.2016 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 1 h 30 min

Bataatinpuolikkaat täytetään papuseoksella ja kuorrutetaan mozzarellalla.

  • 4 (yht. 1,2 kg)

    pienehköä bataattia

  • 1 tlk (400 g)

    mustapapuja

  • 1 tlk (400 g)

    pieniä valkopapuja

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 2½ tl

    suolaa

  • 2 tl

    paprikajauhetta

  • 1½ tl

    korianteria

  • 1½ tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 tl

    oreganoa

  • ¾ tl

    chilihiutaleita

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

Päälle:

  • 200 g

    mozzarellaraastetta

Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Laita ne kokonaisina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Valmista täyte bataattien paahtuessa. Kaada säilötyt, kypsät musta- ja valkopavut siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulisilppua vähintään 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä pari minuuttia.

Lisää pannuun suola, paprikajauhe, korianteri, juustokumina, mustapippuri, timjami, oregano ja chilihiutaleet. Kääntele seosta pari minuuttia.

Lisää joukkoon valutetut musta- ja valkopavut. Kuumenna niin, että pavut lämpenevät kunnolla. Käännä sitten lämpö pois, mutta jätä seos liedelle, jotta se saa hautua hieman.

Halkaise hieman jäähtyneet bataatit pitkittäin puoliksi. Koverra pehmennyt sisus lusikalla kulhoon. Jätä bataattia hieman reunoille kuorien tueksi. Käännä koverretut bataatinpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin pellille. Pirskottele kuorille rypsiöljyä. Laita uuniin paahtumaan ja rapeutumaan noin 10 minuutiksi.

Muhenna sillä välin koverrettu bataatti (haarukalla, perunasurvimella tai sauvasekoittimella) ja sekoita se papuseokseen.

Ota bataatinkuoret uunista ja käännä kuoripuoli alaspäin. Täytä puolikkaat kukkuroilleen bataatti-papuseoksella. Kuorruta runsaalla mozzarellaraasteella.

Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja kuorruta bataatteja 8–10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hieman. Täytetyt bataatit voi syödä kuorineen.

 

Vinkki: Voit korvata säilötyt pavut 6 dl:lla liotettuja, keitettyjä papuja.

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat