Banaanimunkit - Reseptit | HS.fi

Banaanimunkit

Banaanimunkit ovat pehmeitä ja makeita herkkuja. Viimeistele ne runsaalla tomusokerilla.

21.1.2016 2:00
Määrä25–30 kpl
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka noin 1 h

Banaanimunkit ovat pehmeitä ja makeita herkkuja. Viimeistele ne runsaalla tomusokerilla.

  • 2½ dl

    soseutettua banaania (2–3 kypsää banaania)

  • 1

    kananmuna

  • ½ tl

    kardemummaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1½ dl

    sokeria

  • ¼ tl

    suolaa

  • 4¾ dl

    vehnäjauhoja

  • 3 tl

    leivinjauhetta

Leipomiseen:

  •  

    vehnäjauhoja

Paistamiseen:

  • 1½–2 l

    rypsiöljyä

Päälle:

  •  

    tomusokeria

Kuori banaanit. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla. Laita sose kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma, vaniljasokeri, sokeri ja suola.Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.Kuumenna öljy kattilassa 175–180-asteiseksi. Taikina on löysää, joten leipominen on hieman haastavaa. Näin se onnistuu parhaiten: ota taikinasta lusikalla noin golfpallon kokoisia paloja ja pudota palat lautaselle, jossa on jauhoja. Pyöräytä jauhoissa ja muotoile käsin palloiksi. Laske lusikan avulla öljyyn paistumaan. Kypsennä muutama munkki kerrallaan. Pidä huoli siitä, että öljyn lämpötila pysyy koko ajan jokseenkin samana. Liian kuuma öljy kypsentää munkkien pinnan niin nopeasti, että sisus jää raa’aksi. Liian kuumassa öljyssä on myös leimahtamisvaara: pidä siksi kattilankantta lähettyvillä ja tukahduta mahdollinen rasvapalo kannella.Nosta ruskeaksi kypsyneet munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Anna jäähtyä, ripottele sitten pinnalle runsaasti tomusokeria.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat