Lahmacun - Reseptit | HS.fi

Lahmacun

Lahmacun on pizzan sukulainen, jota syödään etenkin Armeniassa ja Turkissa.

28.1.2016 2:00
Määrä8 soi­keah­koa lei­päs­tä
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 45 min

Lahmacun on pizzan sukulainen, jota syödään etenkin Armeniassa ja Turkissa.

Pohja:

  • 1½ dl

    vettä

  • 15 g

    tuorehiivaa

  • ½ tl

    (sormi)suolaa

  • 1–2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  •  

Päälle:

  • 1

    pieni salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½

    miedohko chilipalko

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 rkl

    hienonnettua lehtipersiljaa

  • ½ tl

    cayennenpippuria

  • ½ tl

    juustokuminaa

  • ½ tl

    paprikajauhetta

  • ¼ tl

    kanelia

  • 400 g

    karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa

Tarjoiluun:

    Päälle:

      Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

      Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Sekoita silppu öljyn, tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

      Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli jauhotetulla pöydällä 8 soikeahkoa pizzapohjaa. Painele täyte pohjille.

      Paista noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.

      Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.

       

      Vinkki: Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.

      Resepti: Sanna Kekäläinen

      Artikkeliin liittyviä aiheita

      Osaston uusimmat

      Luitko jo nämä?

      Osaston luetuimmat