Mapo Doufu, sichuanilainen tofu - Reseptit | HS.fi

Mapo Doufu, sichuanilainen tofu

Perinteisesti tähän tofuruokaan käytetään myös possun jauhelihaa, mutta vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas aromaattisine mausteineen ja sienineen.

4.2.2016 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 30 min

Perinteisesti tähän tofuruokaan käytetään myös possun jauhelihaa, mutta vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas aromaattisine mausteineen ja sienineen.

  • 6

    kuivattua siitakesientä

  • 3 dl

    kiehuvaa vettä

  • 500 g

    kiinteää tofua

  • 250 g

    herkkusieniä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 4

    kevätsipulia

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • 1 rkl

    maissitärkkelysjauhoa

  • 2 rkl

    sherryä (tai valkoviiniä)

  • 1½ rkl

    soijakastiketta

  • 2 rkl

    kokonaisia sichuaninpippureita

  • 6

    kuivattua chiliä

  • 2 rkl

    fermentoitua chili-härkäpaputahnaa

  •  

Viimeistelyyn:

    Laita kuivatut sienet kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Jätä likoamaan 10 minuutiksi.

    Kuutioi tofu. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta. Hienonna kevätsipuli.

    Kuumenna puolet öljystä wokkipannussa ja paista herkkusieniä kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hyvän tummanruskean värin. Poimi sienenpalat pois öljystä lautaselle tai kulhoon.

    Ota kuivattujen sienten liotusliemestä 2 dl talteen. Sekoita sen joukkoon maissitärkkelysjauho, sherry tai valkoviini ja soijakastike.

    Puristele kuivatut sienet ja paloittele ne. Lisää ne paistettujen herkkusienten joukkoon.

    Lisää loput öljystä wokkipannuun, lisää myös kokonaiset sichuaninpippurit ja kuivatut chilit. Kääntele pari minuuttia, mutta varo käräyttämästä mausteita.

    Ota maustettu öljy talteen kaatamalla se siivilän läpi kulhoon. Heitä pois siivilään jääneet mausteet. Laita öljy takaisin wokkipannuun ja lisää valkosipuli, inkivääriraaste ja kevätsipulit. Kääntele minuutin ajan.

    Lisää sieniseos sekä fermentoitu chili-härkäpaputahna ja kääntele hetki.

    Lisää sienten liotusliemiseos ja keitä pari minuuttia, kunnes seos on kastikemaista. Lisää kuutioidut tofut ja anna niiden kuumentua kunnolla.

    Siirrä tarjoiluastiaan. Viimeistele ruoka hienonnetulla kevätsipulilla. Pirskottele päälle chiliöljyä. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

    Artikkeliin liittyviä aiheita

    Osaston uusimmat

    Luitko jo nämä?

    Osaston luetuimmat