Pippuripihvi - Reseptit | HS.fi

Pippuripihvi

Perinteisessä pippuripihvissä on runsaasti pippuria. Liekitä pihvi halutessasi.

18.2.2016 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 20 min

Perinteisessä pippuripihvissä on runsaasti pippuria. Liekitä pihvi halutessasi.

  • 4

    naudan sisäfileepihviä

  •  

    suolaa

  • ½ rkl

    mustapippuria

  • 1 rkl

    viherpippuria

  • 1 rkl

    roseepippuria

  • 1 rkl + 2 tl

    dijoninsinappia

  • (1 rkl

    konjakkia tai jaloviinaa)

  • 2 dl

    punaviinikastiketta tai demi–glace-kastikepohjaa

  • ½ dl

    kuohukermaa

Paistamiseen:

  • 1–2 rkl

    öljyä

Mausta pihvit suolalla. Murskaa pippurit huhmareessa tai myllyllä.

Paista pihveihin väri todella kuumalla pannulla öljyssä ja siirrä sivuun työlaudalle.

Sivele pihvit päältä sinapilla ja painele sivelty pinta murskattuihin pippureihin.

Siirrä pihvit takaisin pannulle niin, että pippuroitu pinta on ylöspäin. (Liekitä pihvi halutessasi konjakilla.)

Lisää punaviinikastike pannulle kiehumaan ja lisää sekaan kerma sekä 2 tl sinappia. Hauduta pihvejä kastikkeessa noin 5 minuuttia.

Nosta pihvit lautaselle ja kiehauta kastiketta pannulla vielä kerran kunnolla, jolloin se saostuu. Lusikoi kastiketta runsaasti pihvin kaveriksi. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen kera.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat