Korvapuustivohvelit - Reseptit | HS.fi

Korvapuustivohvelit

Korvapuustit vohveliraudalla paistettuna maistuvat mukavan erilaiselta.

25.2.2016 2:00
Määränoin 32 kpl
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 40 min + 1 h

Korvapuustin voi työntää uunin sijasta vohveliraudan lujaan syleilyyn.

  • 5 dl

    kevyt- tai täysmaitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 1

    kananmuna

  • 1½ dl

    sokeria

  • 1 rkl

    jauhettua kardemummaa

  • 1½ tl

    suolaa

  • noin 14 dl

    vehnäjauhoja

  • 150 g

    huoneenlämpöistä voita

Täyte:

  • 150 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 3 rkl

    kanelia

Paistamiseen:

  •  

    voita

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista.

  2. Anna taikinan kohota keittiöpyyhkeen alla noin 30 minuuttia.

  3. Painele taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina noin 30 cm x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Yhdistä voi, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyn päälle puolet voiseoksesta. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille. Leivo toinen taikinapala samalla tavoin. Kohota keittiöpyyhkeellä peitettyinä noin 30 minuuttia.

  4. Voitele vohvelirauta kevyesti voilla. Paista vajaa 3 minuuttia keskilämmöllä, jolloin pullat jäävät hieman pehmeiksi sisältä. Jos pidät rapsakammista ja kypsemmistä herkuista, paista noin 4 minuuttia.

  5. Vinkki: Jos pullien paistaminen raudalla yksittäin tuntuu liian työläältä, laita osa pullista 225-asteiseen uuniin 8–10 minuutiksi.

  6. Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat