Tomaatti-sipulisalaatti granaattiomenamelassin kera - Reseptit | HS.fi

Tomaatti-sipulisalaatti granaattiomenamelassin kera

Granaattiomenasta tehty siirappi on se varsinainen tähti, joka antaa kirpeänmakeaa luonnetta tälle tomaatti-sipulisalaatille.

11.1.2016 9:50
Määrä2–4 an­nos­ta
Valmistusaika val­mis­tus­ai­ka 10 min

Granaattiomenasta tehty melassi tai siirappi on se varsinainen tähti, joka antaa kirpeänmakeaa luonnetta tälle tomaatti-sipulisalaatille.

  • 500 g

    kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

  • 1

    vihreä suippopaprika

  • 1

    salottisipuli

  • ½ dl

    pinjansiemeniä

  • 4 rkl

    granaattiomenamelassia

  • 2 tl

    sumakkia

  •  

    ripaus hiutalesuolaa

  • 1–2 rkl

    ekstraneitsytoliiviöljyä

  •  

    (granaattiomenansiemeniä)

Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele vadille.Viipaloi vihreä suippopaprika vinoviipaleiksi. Ripottele tomaattien päälle.Kuori salottisipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää salaattiin.Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään työlaudalle.Mittaa granaattiomenamelassi erilliseen pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon sumakki.Murskaa sormillasi hieman hiutalesuolaa ja lisää kastikkeeseen. Kaada joukkoon sopiva loraus ekstraneitsytoliiviöljyä ja sekoita kunnolla. Valuta kastike salaatille.Ripottele päälle pinjansiemenet ja halutessasi vielä kourallinen granaattiomenansiemeniä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat