Feta-kasvis­voileipäkakku

Kasvisvoileipäkakun mehevä täyte syntyy paahdetuista, marinoiduista vihanneksista ja fetajuustosta. Maukasta paprika-mantelitahnaa levitetään kakun sisälle kahteen kerrokseen sekä kuorrutteeksi.

19.5.2016 2:00
Määrä12–16 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 1 h + 8–12 h
  1. Kasvisvoileipäkakun mehevä täyte syntyy paahdetuista, marinoiduista vihanneksista ja fetajuustosta. Maukasta paprika-mantelitahnaa levitetään kakun sisälle kahteen kerrokseen sekä kuorrutteeksi.

  • 600 g

    vaaleaa leipää tai laadukasta paahtoleipää

  • 1 dl

    kasvislientä kostutukseen

  • 400 g

    fetajuustoa

 Paahdetut kasvikset:

  •  

    2 munakoisoa

  •  

    2 kesäkurpitsaa

 Kasvisten mausteöljy:

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 dl

    tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

 Paprika-mantelitahna:

  • 2½ dl

    kuorittuja manteleita

  • 4

    punaista paprikaa

  • 4

    viipaletta vaaleaa leipää tai paahtoleipää

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • ¾ dl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 rkl

    tummaa balsamiviinietikkaa

  • 1½ tl

    suolaa

 Koristeluun:

  •  

    puolet marinoiduista kasviksista, kurkkua erivärisiä paprikoita, kirsikkatomaatteja, retiisiä, herneenversoja tai tuoretta lehtipersiljaa.

  •  

    Valmista ensin paprika-mantelitahna. Laita mantelit likoamaan kylmään veteen noin 8 tunniksi.

  1. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Lohko paprikat 3–4 lohkoon. Aseta ne pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 250-asteisessa uunissa, kunnes niiden kuori on mustunut. Laita paprikat muovipussiin 10–15 minuutiksi. Poista sen jälkeen paprikoista kuori.

  2. Valuta mantelit. Paloittele leipä. Kuori valkosipulinkynsi.

  3. Laita paprikat, leipä, mantelit sekä kaikki loput tahnan ainekset monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Aja pitkään, kunnes seos on tasaisen sileää.

  4. Valmista paahdetut kasvikset. Poista munakoisoista ja kesäkurpitsoista päät. Leikkaa kasvikset pituussuunnassa sentin paksuisiksi paloiksi. Aseta leivinpaperilla vuoratuille pelleille ja sivele kevyesti oliiviöljyllä.

  5. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat saaneet hyvin paahtunutta väriä.

  6. Sekoita kasvisten paahtuessa mausteöljy. Mittaa pieneen kulhoon oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli, sekoita joukkoon. Lisää sitruunamehu, suola, mustapippuri ja hienonnettu lehtipersilja. Kun kasvikset ovat paahtuneet, sivele ne mausteöljyllä ja jätä odottamaan.

  7. Vuoraa pyöreä halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tuorekelmulla niin, että kelmua jää runsaasti vuoan reunojen ulkopuolelle.

  8. Leikkaa leivistä pois kuoret ja asettele leipäpaloja tiiviisti vuoan pohjalle niin, että se peittyy kokonaan. Kostuta kasvisliemellä esimerkiksi silikonista pullasutia apuna käyttäen.

  9. Lusikoi päälle kolmasosa paprika-mantelitahnasta.

  10. Pilko tai murustele feta. Lisää puolet fetasta tahnan päälle.

  11. Asettele fetakuutioiden päälle noin neljäsosa paahtuneista ja marinoituneista kasviksista.

  12. Lisää kerros leipäpaloja, kostuta ne kevyesti, lisää kolmasosa tahnaa, loppu feta ja neljäsosa kasviksista.

  13. Lisää lopuksi päälle vielä kerros leipää ja kostuta sekin kevyesti. (Jätä kolmasosa paprika-mantelitahnasta ja puolet marinoiduista kasviksista talteen kuorrutusta ja koristelua varten.)

  14. Peitä kakun pinta reunoille jääneellä kelmulla. Aseta päälle lautanen ja lautaselle kevyt paino. Jätä kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.

  15. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja kuorruta se päältä ja reunoilta lopulla paprika-mantelitahnalla.

  16. Leikkaa kurkusta suikaleita ja asettele ne kukkakimpun varren muotoon kakun alapuolelle.

  17. Puolita loput paahdetut, marinoidut kasvikset pituussuunnassa ja kierrä ruusukkeiksi niin, että kuorireuna tulee ylöspäin.

  18. Leikkaa kirsikkatomaattien sivuille ympäriinsä sahalaitakuvio ja erota kahdeksi kukan muotoiseksi puolikkaaksi.

  19. Leikkaa esimerkiksi punaisista, keltaisista ja oransseista paprikoista sekä retiiseistä kukan muotoisia paloja pienellä piparkakumuotilla tai veitsellä.

  20. Asettele kukkamaisia koristeita kakun päälle ja sivuille. Lisää ”kimppuun” vihreyttä herneenversoilla tai lehtipersiljalla.

  21. Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat