Grillattu kaali - Reseptit | HS.fi

Grillattu kaali

Nopeasti grillattu kaali on raikas lisäke lihalle, raakamakkaroille tai kalalle.

27.5.2016 7:00
Määrä6 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 15 min

Grillatusta kaalista saa hetkessä hyvän lisäkkeen vaikka grillatun lihan, kalan tai vaikka raakamakkaroiden kaveriksi. Jos grillaat lohkot kuumassa lämmössä melko nopeasti, maussa sekoittuvat hauskasti paahtunut aromi ja tuore raikkaus.

  • 1

    kerä varhaiskaalia

  •  

    voisulaa tai öljyä

  •  

    suolaa

  • (2 rkl

    siirappia)

Viimeistelyyn:

  • ½ dl

    parmesaania lastuina

  •  

    hiutalesuolaa

Poista kaalista mahdolliset huonot lehdet. Lohko kaali kuuteen osaan. Pidä huoli, että leikkaat kaalin niin, että jokaiseen osaan jää kantaa, sillä se pitää lohkon kasassa. Pyyhkäise lohkojen pintaan voisulaa tai öljyä esimerkiksi silikonisudilla. Mausta suolalla, valuta päälle halutessasi hieman siirappia. Grillaa lohkoja hetken ajan kuumassa grillissä tai grillivastusten alla uunissa. Kun kaalit ovat saaneet tummaa väriä, voit kääntää ne varovasti. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä.Viimeistele grillatut kaalit parmesaanilastuilla sekä ripauksella hiutalesuolaa. Tarjoa heti.Vinkki: Kaalin voi viimeistellä myös amerikkalaisen pariloidun salaatin tapaan paahdetuilla pekonimuruilla ja sinihomejuustokastikkeella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat