Yhden kattilan vihreä spagetti

Vihreä kasvispasta valmistuu yhdessä kattilassa ja tuottaa tiskiä vain nimeksi.

7.7.2016 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 20 min
  1. Vihreä kasvispasta valmistuu yhdessä kattilassa ja tuottaa tiskiä vain nimeksi.

  • 300 g

    spagettia

  • 1

    pieni sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sitruuna (kuori ja mehu)

  • 7–8 dl

    vettä

  • 3 rkl

    kasvisfondia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 1

    parsakaali

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 200 g

    pakasteherneitä sulatettuna tai vastaava määrä tuoreita herneitä

  • 2 dl

    parmesaania raastettuna

  • 1 dl

    kuohukermaa

  •  

    kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

  1. Mittaa spagetti kattilaan. Käytä spagettia, jonka keittoaika on noin 10 minuuttia.

  2. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.

  3. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta mehu.

  4. Lisää kattilaan sipuli ja valkosipuli sekä sitruunankuori ja mehu. Kaada päälle vesi (aluksi 7 dl, voit lisätä vettä myöhemmin). Lisää kasvisfondi, oliiviöljy, timjami, suola ja mustapippuri. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 5 minuuttia.

  5. Pastan kiehuessa paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Poista kesäkurpitsasta päät, halkaise se neljään lohkoon ja poista vetinen siemenosa. Paloittele kesäkurpitsa.

  6. Kun pasta on kiehunut 5 minuuttia, lisää parsakaalit. Anna kiehua 3 minuuttia ja lisää sitten kesäkurpitsapalat. Jatka keittämistä vielä 2 minuuttia. Jos nestettä on haihtunut liikaa, lisää tilkka vettä.

  7. Kun pasta on kypsää (kokeile kypsyys maistamalla), sekoita joukkoon sulaneet pakasteherneet tai tuoreet herneet, kuohukerma, raastettu parmesaani ja hienonnettu lehtipersilja. Kääntele hyvin ja annostele lautasille. Tarjoa heti.

  8. Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat