Taatelikinuski - Reseptit | HS.fi

Taatelikinuski

Tähän kinuskikastikkeeseen tarvitset kolme ainesta ja tehosekoittimen.

13.6.2016 14:42
MääräNoin 9 dl
ValmistusaikaVal­mis­tus­ai­ka 10 min (+ 2 h tar­vit­taes­sa taa­te­lei­den lio­tuk­seen)

Sileän suloinen taatelikinuskikastike tekee aamupuurosta suurta herkkua. Kunnon satsista riittää lusikoitavaa myös esimerkiksi jogurttiin, jäätelöannokseen, paahtoleivän päälle, tuoreiden marjojen kruunuksi ja smoothieen.

  • 500 g

    taateleita

  • noin 5 dl

    mantelimaitoa

  • ¾ tl

    suolaa

Poista taateleista kivet. Jos taatelit eivät ole aivan pehmeitä, vaan vähänkin kovia tai kuivahtaneita, laita ne kulhoon ja kaada päälle vettä, jotta taatelit peittyvät juuri ja juuri. Liota taateleita noin 2 tuntia.Kaada liotusvesi pois ja puristele taateleita hieman käsin. Laita taatelit tehosekoittimeen. Lisää osa mantelimaidosta ja ryhdy ajamaan seosta tasaiseksi. Sammuta kone usein ja sekoittele seosta. Lisää myös nestettä vähitellen, kunnes saat sopivanpaksuisen, notkean kastikkeen.Lisää suola ja aja vielä, kunnes kastike on mahdollisimman sileää ja tasaista. Kaada kastike lasipurkkiin (esimerkiksi 1 litran vetoiseen patenttipurkkiin) ja säilytä jääkaapissa.Käytä esimerkiksi puurojen, marjojen, jäätelön, jogurtin, paahtoleivän tai keksien kanssa, raakaleivonnassa tai vaikkapa smoothien makeuttajana.Vinkki: Voit halutessasi korvata mantelimaidon kauramaidolla tai jollain muulla kasvimaidolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat