Härkäpavuista valmistettu jauhelihan vegekorvike muhevoittaa meksikolaishenkisen padan.
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni kesäkurpitsa
1
suippopaprika
3 rkl
oliiviöljyä
1 ps
tortilla- tai tacomausteseosta
2 prk (yht. 800 g)
tomaattimurskaa
noin 1 dl
kasvislientä
1 prk (400 g)
keitettyjä kidneypapuja
1 rs (240 g)
härkistä
Päälle:
noin 1 l
nachoja
1 dl
raastettua cheddaria
(tuoretta korianteria)
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika.
Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkana, kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää mausteseos. Sekoita hyvin. Kaada pannulle tomaattimurska. Anna porista vähintään 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Lisää pannulle pavut ja härkis. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Lusikoi seos yhteen isoon tai 4 pienempään vuokaan. Laita päälle nachoja ja juustoraastetta.
Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes juusto on sulanut ja nachot ovat lämpimiä. Ripottele päälle halutessasi tuoretta korianteria.
Vinkki: Korvaa härkis nyhtökauralla, soijarouheella tai jauhelihalla.
Resepti: Sanna Kekäläinen