Jättikatkarapuja ja kesäkurpitsaa - Reseptit | HS.fi

Jättikatkarapuja ja kesäkurpitsaa

Jättikatkaravuista syntyy klassikkokastike, joka käy oivasti kesäkurpitsanauhojen ryydittäjäksi.

14.7.2016 7:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaika20 mi­nuut­tia

Yhdistä kesäkurpitsanauhat jättikatkaravuista valmistuvaan kastikkeeseen. Valkosipulin ja viinin maustama kastike on pastakastikkeena klassikko.

  • 6

    valkosipulinkynttä

  • 1

    iso punasipuli

  • ½

    iso punainen chili

  • 2 rkl

    voita tai öljyä

  • 16–20

    raakaa jättikatkaravun pyrstöä sulatettuna

  •  

    suolaa, mustapippuria myllystä

  • 1½ dl

    kuivaa valkoviiniä tai roseeviiniä

  • 1 tl

    sitruunankuorta raastettuna

  • ½ tl

    sokeria

  • 2

    napakkaa, keskikokoista kesäkurpitsaa

Viimeistelyyn:

  • ½ dl

    parmesaania vastaraastettuna

  • ½ dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  •  

    mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  •  

    parmesaania vastaraastettuna

  •  

    hiutalesuolaa, mustapippuria

  •  

    hyvää, tuoretta leipää

Tarvitset:

  •  

    raudan, raastimen tai koneen, jolla kesäkurpitsasta saa tehtyä nauhaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Hienonna chili.Sulata voi isossa pannussa melko miedolla lämmöllä. Laita voihin kuullottumaan ensin sipulisilppu, sitten parin minuutin päästä valkosipuli. Kuullota minuutti ja lisää sitten chili.Lisää hetken päästä pannulle sipuli-chiliseoksen joukkoon jättikatkaravun pyrstöt. Paistele, kunnes rapujen alapuoli muuttuu vaaleanpunertavaksi. Käännä pyrstöt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun myös toinen puoli on muuttunut aavistuksen punertavaksi, nosta lieden lämpöä.Kun lämpö on noussut, kaada pannulle viini. Lisää joukkoon myös sitruunankuori ja sokeri. Anna kiehua keskilämmöllä muutaman minuutin ajan eli siihen asti, kunnes lientä on jäljellä noin puolet. Valmistele sillä välin kesäkurpitsat: huuhtele ja suikaloi nauhaksi (katkaise nauhoja sieltä täältä, jotta ruokaa on helpompi annostella).Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa tai mustapippuria. Lisää joukkoon parmesaani ja silputtu lehtipersilja. Sekoita joukkoon myös kesäkurpitsanauhat. Kääntele hetki kuumalla pannulla, jotta nauhat lämpenevät. Tarjoa heti vastaraastetun parmesaanin kera. Laita tarjolle myös hiutalesuolaa, mustapippuria ja hyvää leipää.Vinkki: Käytin raakoja jättikatkarapuja, jotka löysin marketin pakastealtaasta. Jos raakoja ei löydy, osta valmiiksi kypsennettyjä. Paista kypsennetyt ravut nopeasti voissa, mutta ota sitten hetkeksi pannulta pois. Jos pidät niitä koko ajan pannulla kuumassa liemessä, ne muuttuvat rakenteeltaan helposti kumimaisiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat