Monkey bread eli kanelinen nyhtöpulla - Reseptit | HS.fi

Monkey bread eli kanelinen nyhtöpulla

Voissa ja kaneli-sokeriseoksessa pyöritetyt pullapallot paistetaan kakkuvuoassa nyhtöpullaksi.

29.9.2016 2:00
Määränoin 12 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 30 min + 1 h 50 min
  1. Voissa ja kaneli-sokeriseoksessa pyöritetyt pullapallot paistetaan kakkuvuoassa nyhtöpullaksi.

Taikina:

  • 2½ dl

    kevytmaitoa

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    kardemummaa

  • ½ tl

    suolaa

  • noin 7½ dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    voita tai margariinia

 Lisäksi:

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • 2 dl

    fariinisokeria

  • 3 tl

    jauhettua kanelia

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää voi vaivaamisen loppuosassa. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.

  2. Sulata voi. Voitele kakkuvuoka (vetoisuus noin 1½ l) reilusti voilla. Yhdistä sokeri ja kaneli.

  3. Painele taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Pyörittele taikinasta pienehköjä palloja.

  4. Pyörittele pallot ensin voissa ja sitten kaneli-sokeriseoksessa. Laita palat vuokaan. Peitä keit­tiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Kumoa paistos ja anna jäähtyä vielä noin 5 minuuttia vuoan alla.

  6. Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat