Boquerones-silakat ja öljyssä haudutettua perunaa - Reseptit | HS.fi

Boquerones-silakat ja öljyssä haudutettua perunaa

Espanjan tapaspöydistä tutut etikkaiset boquerones-kalat onnistuvat hyvin silakastakin.

6.10.2016 2:00
Määrä4–6 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 1½ h + 6 h
  1. Espanjan tapaspöydistä tutut etikkaiset boquerones-kalat onnistuvat hyvin silakastakin.

  • 500 g

    silakkafileitä

 Marinadi:

  • 1 dl

    valkoviinietikkaa

  • 1 dl

    sitruunamehua

  • 1 dl

    hyvää oliiviöljyä

  • 2 tl

    merisuolaa

  • 2–3

    valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 1 tl

    sokeria

  • 2 rkl

    persiljaa leikattuna

 Haudutetut perunat:

  • 6

    kiinteää ruokaperunaa

  • 1 dl

    vihreitä oliiveja

  • 4

    oksaa timjamia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  •  

    pala punaista chiliä

  • 2 dl

    rypsiöljyä

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  •  

    suolaa, mustapippuria

  1. Nylje kalat nahattomiksi fileiksi.

  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja upota fileet marinadiin. Peitä kalat kelmulla ja anna maustua kylmässä vähintään 6 tuntia.

  3. Valuta fileet ennen syömistä. Ripottele päälle hieman suolaa.

  4. Ala valmistella perunoita runsas tunti ennen kuin silakat ovat tarjoiluvalmiita. Pese perunat, leikkaa noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa hyvin ja laita syvään uunivuokaan. Lisää oliivit, timjami, chili ja valkosipuli.

  5. Kaada öljyä perunoiden päälle niin, että perunat peittyvät. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys, jatka kypsentämistä, jos perunat eivät ole vielä kypsiä. (Siivilöi öljy talteen. Voit käyttää öljyn muutamaan kertaan, jos pidät sen viileässä.)

  6. Nosta perunat tarjoiluvadille. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Tarjoa silakoiden kera. Viimeistele tarjoiluastia oliiveilla, chilillä ja halutessasi tuoreilla yrteillä.

  7. Resepti: Henri Alén

  8. Kuvauslaina: Hopeanvärinen vati, Sisustusliike Jokikatu 6, Porvoo, p. 050 352 8290

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat