Kurkumalatte - Reseptit | HS.fi

Kurkumalatte

Kurkuma värjää kahvijuoman kauniin keltaiseksi.

13.10.2016 2:00
Määrä2 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 5 min

  • 1 rkl

    tuoretta kurkumaa raastettuna (tai 1 tl jauhettua kurkumaa)

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 4 dl

    kaura- tai mantelimaitoa

  • 1 rkl

    vaahterasiirappia (tai hunajaa)

  • ¼ tl

    (luomu)kanelia

  •  

    ripaus kardemummaa

  •  

    ripaus vaniljajauhetta

  • 2

    annosta espressokahvia tai 1 dl erittäin vahvaa tummapaahtoista kahvia

  1. Kuori palat tuoretta kurkumaa ja inkivääriä, ja raasta niitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl molempia.

  2. Mittaa tehosekoittimeen kaikki muut juoman ainekset paitsi kahvi. Aja tasaiseksi. Jos seokseen jää vielä selkeitä hippuja, kaada seos kattilaan siivilän läpi.

  3. Kuumenna juomapohjaa kattilassa hiljalleen koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä.

  4. Valmista espressot tai vahva tummapaahtoinen kahvi ja sekoita joukkoon.

  5. Jaa juoma kahteen mukiin ja tarjoa heti.

  6. Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat