Kurkumalla maustettu kana-nuudelikeitto - Reseptit | HS.fi

Kurkumalla maustettu kana-nuudelikeitto

Kurkumalla maustettu keitto on kevyt mutta täyttävä iltaruoka, ja myös mitä parhainta flunssalohdutusta.

13.10.2016 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 30 min

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2

    porkkanaa

  • 1 rkl

    tuoretta kurkumaa raastettuna (tai 1 tl jauhettua kurkumaa)

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 400 g

    maustamattomia broilerisuikaleita

  • 1,2 l

    vettä

  • 3 rkl

    kanafondia

  • 1 tlk (400 g)

    kookosmaitoa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 150 g

    nuudeleita (esimerkiksi ramen, riisivermiselli tai lasinuudeli)

  • 150 g

    tuoretta lehtipinaattia (baby-pinaatti)

  • 1 tl

    suolaa

Viimeistelyyn:

  • 1

    punainen chili

  • 1

    limetti

  •  

    tuoretta korianteria

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi.

  3. Kuori palat tuoretta kurkumaa ja inkivääriä, ja raasta niitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl molempia.

  4. Kuumenna rypsiöljyä (pinnoitetussa) kattilassa. Paista ensin kanasuikaleita noin 2 minuuttia, kunnes ne saavat hieman pintaväriä. Poimi kanasuikaleet pois kattilasta ja laita lautaselle odottamaan.

  5. Lisää kattilaan tarvittaessa hieman öljyä sekä sipulit ja porkkanat. Paista 2–3 minuuttia.

  6. Lisää valkosipuli sekä kurkuma- ja inkivääriraasteet, kääntele vielä hetki.

  7. Lisää vesi ja kanafondi, kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

  8. Lisää kookosmaito, mustapippuri, paistetut kanasuikaleet, nuudelit ja pinaatti. Anna keiton kiehua vielä noin 3 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

  9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  10. Annostele keitto lautasille (käytä nuudeleiden annosteluun spagettikauhaa ja liemelle sekä muille aineksille keittokauhaa).

  11. Viimeistele annokset hienonnetulla punaisella chilillä, limettimehulla ja tuoreella korianterilla. Kata pöytään sekä haarukat että lusikat nuudelikeiton syömistä varten.

  12. Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat