Kasviswokki kurkumapaahdettujen kikherneiden kera - Reseptit | HS.fi

Kasviswokki kurkumapaahdettujen kikherneiden kera

Wokkiin uppoaa kunnon osuus päivän kasvissaldosta. Kurkuma maistuu paitsi wokkipohjassa, myös pinnalle ripoteltavissa paahdetuissa kikherneissä.

13.10.2016 2:00
Määrä3–4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 30 min

Wokkiin:

  • 1

    sipuli

  • 1

    parsakaali

  • 2

    porkkanaa

  • ¼

    kiinankaalia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tuoretta kurkumaa raastettuna (tai 1 tl jauhettua kurkumaa)

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2–3 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 dl

    vettä

  • 2 tl

    maissitärkkelysjauhoa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    suolaa

  • ¼ tl

    mustapippuria

 Paahdetut kikherneet:

  • 2 tlk (2 x 400 g)

    säilöttyjä kikherneitä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    jauhettua kurkumaa

  • 1 tl

    valkosipulijauhetta

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    korianteria

  • ¼ tl

    mustapippuria

 Tarjoiluun:

  •  

    keitettyä jasmiiniriisiä

  •  

    (tuoretta korianteria)

  1.  

  2. Kaada kikherneet tiheään siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta mahdollisimman kuiviksi. Voit kuivata herneiden pintaa hieman myös puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  3. Siirrä kikherneet kulhoon.

  4. Sekoita kikherneisiin rypsiöljy ja mausteet. Kääntele, jotta kikherneet maustuvat kauttaaltaan.

  5. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada maustetut kikherneet sille tasaiseksi kerrokseksi. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

  6. Valmista sillä välin kasviswokki (ja laita jasmiiniriisi kiehumaan).

  7. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Erottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi.

  8. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori palat tuoretta kurkumaa ja inkivääriä, ja raasta niitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl molempia.

  9. Kuumenna öljy wokkipannussa tai suuressa paistinpannussa. Paista kovalla lämmöllä ensin sipulia, parsakaalia ja porkkanaa 4–5 minuuttia. Lisää kiinankaali ja jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia.

  10. Lisää valkosipuli sekä kurkuma- ja inkivääriraaste. Kääntele vielä 2 minuutin ajan.

  11. Sekoita veteen maissitärkkelysjauho, hunaja, soijakastike, suola ja mustapippuri. Lisää seos wokkiin. Hauduta hetken ajan, kunnes kastike on tarttunut kasviksiin.

  12. Annostele lautasille keitettyä jasmiiniriisiä ja kaaliwokkia. Ripottele päälle kurkumapaahdettuja kikherneitä. Viimeistele halutessasi tuoreella korianterilla.

  13. Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat