Italialaiset munakoisorullat eli Involtini di Melanzane

Täytetyt munakoisokääryleet hautuvat jumalaisiksi tomaattikastikkeessa. Tämä kasvisruoka sopii hyvin myös illanistujaisiin, sillä sen voi tehdä uunia vaille valmiiksi etukäteen.

26.9.2016 16:00
Määrä4 an­nos­ta
ValmistusaikaVal­mis­tus­ai­ka 1 t 15 min
  • 2 isoa (yhteensä noin 900 g)

    munakoisoa

  •  

    oliiviöljyä

Täyte:

  • 250 g

    ricottajuustoa

  • 250 g (2 x 125 g)

    mozzarellaa

  • ½

    sitruunaa

  •  

    kourallinen tuoretta basilikaa

Tomaattikastike:

  • 1

    pieni sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  •  

    oliiviöljyä

  • 400 g

    laadukasta tomaattimurskaa

  • ½ dl

    vettä

  • 2 tl

    sokeria

  • 1 tl

    basilikaa

  • ¾–1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

Päälle:

  • 1½ dl

    raastettua parmesaania

  •  

    tuoretta basilikaa

Leikkaa munakoisoista pois kanta. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa vajaan 1 cm:n vahvuisiksi viipaleiksi (yhteensä noin 20 viipaletta).

Asettele viipaleet vieri viereen kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele viipaleet oliiviöljyllä esimerkiksi silikonista pullasutia apuna käyttäen.

Paahda munakoisot pellillinen kerrallaan 240-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmentyneet ja saaneet hyvän paahtuneen värin, noin 20 minuuttia.

(Resepti jatkuu kuvan jälkeen.)

Tee munakoisojen paahtuessa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä 1–2 minuuttia.

Lisää tomaattimurska. Mittaa vesi tomaattimurskapakkaukseen ja huuhtaise sen avulla loput murskasta kattilaan.

Lisää sokeri, basilika, hieman suolaa ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kuplien kannen alla 20–30 minuuttia. Tarkista maku.

Valmista munakoisojen täyte. Mittaa ricottajuusto kulhoon. Puristele mozzarellapallot mahdollisimman kuiviksi ja revi ne käsin pieniksi paloiksi. Sekoita ricottaan.

Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltaista kuorta ohuelti hienolla terällä (puolikkaasta sitruunasta).

Halkaise sitruuna ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu ricottaseokseen. Hienonna basilika ja lisää mukaan.

Kaada tomaattikastike lasagnevuokaan.

Ota munakoisoviipale paahdettu puoli ylöspäin työlaudalle, ja lusikoi viipaleen leveään päähän ricotta-mozzarellatäytettä. Pyöräytä viipale rullaksi ja aseta tomaattikastikkeen päälle saumapuoli alaspäin. Jatka samoin, kunnes kaikki munakoisoviipaleet ja täyte on käytetty.

(Resepti jatkuu kuvien jälkeen.)

Ripottele rullien päälle parmesaaniraaste. (Jos haluat valmistaa ruuan loppuun vasta myöhemmin, voit tässä vaiheessa antaa sen jäähtyä, peittää kelmulla ja laittaa jääkaappiin odottamaan paistamista.)

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi tuoreilla basilikanlehdillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat