Suklainen mukikakku - Reseptit | HS.fi

Suklainen mukikakku

Joskus tekee mieli jotain pientä makeaa – ja äkkiä! Nopea mukikakku on valmis viidessä minuutissa, sillä se kypsyy kahvikupissa mikrossa.

Mukikakku on kypsä, kun se on sisältä vielä mehevä ja kostea.­

25.11.2016 2:00
Määrä1 an­nos
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 5 mi­nuut­tia
  •  

    2 rkl voita

  •  

    3 rkl sokeria

  •  

    1 rkl kaakaojauhetta

  •  

    1 kananmuna

  •  

    1 rkl maitoa

  •  

    ½ dl jauhoja

  •  

    pieni ripaus leivinjauhetta

  •  

    pieni ripaus suolaa

  1.  

  2. Mittaa voi ja sokeri kahvikupin pohjalle. Lämmitä mikrossa täydellä teholla noin 40 sekuntia, kunnes voi on sulanut.

  3. Sekoita seosta haarukan avulla ja lisää mukiin kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi kananmuna, sekoita ja lisää vielä loput aineet.

  4. Kypsennä kakkua mikrossa (350 W) noin 1 minuutti 30 sekuntia. Varo ettet kypsennä kakkua liikaa, sillä silloin lopputulos on kuiva ja kova. Mukikakku saa jäädä hiukan kostean näköiseksi, niin se on sopivan mehevää.

  5. Syö kakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

  6. Resepti: Annamari Jukkola

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat