400 g
punajuuria
300 g
bataattia
300 g
palsternakkaa
1 tl
suolaa
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
200 g
piparjuurituorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
Pinnalle:
(savustettua) sormisuolaa
1–2 rkl
tummaa balsamicokastiketta
Kuori punajuuret, bataatti ja palsternakka. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Hienonna rosmariini.
Lado juuresviipaleita, rosmariinia ja piparjuurituorejuustoa 1½ l vetoiseen uunivuokaan kerroksittain. Kaada päälle kuohukerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 50 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valuta päälle balsamicokastiketta ja ripottele päälle vielä sormisuolaa.
Resepti: Suvi Rüster