Piparjuurella terästetty kasvislaatikko - Reseptit | HS.fi

Piparjuurella terästetty kasvislaatikko

Makean punajuuren ja bataatin sekä pähkinäisen palsternakan maut sopivat yhteen täydellisesti.

24.11.2016 2:00
Määrä6 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 2 h

  • 400 g

    punajuuria

  • 300 g

    bataattia

  • 300 g

    palsternakkaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    rosmariinia hienonnettuna

  • 200 g

    piparjuurituorejuustoa

  • 2 dl

    kuohukermaa

Pinnalle:

  •  

    (savustettua) sormisuolaa

  • 1–2 rkl

    tummaa balsamicokastiketta

  1. Kuori punajuuret, bataatti ja palsternakka. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Hienonna rosmariini.

  2. Lado juuresviipaleita, rosmariinia ja piparjuurituorejuustoa 1½ l vetoiseen uunivuokaan kerroksittain. Kaada päälle kuohukerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 50 minuuttia.

  3. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valuta päälle balsamicokastiketta ja ripottele päälle vielä sormisuolaa.

  4. Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat