Kala sanomalehdessä italialaisittain

Kokonainen kala kypsyy sanomalehteen käärittynä ihanan meheväksi.

8.12.2016 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika70 min
  • 1

    kokonainen rasvainen kala, esimerkiksi nieriä (noin 1 kg)

  • hiutalesuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 dl

    oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    pieniä kapriksia

  • 1

    (luomu)sitruunan mehu ja kuoriraaste

  • 12–16

    sanomalehtiarkkia

Lisäksi:

  • 2 dl

    grillattuja paprikoita

  • 2 dl

    kivettömiä kalamataoliiveja

  • muutama oksa oreganoa tai lehtipersiljaa

  • (oliiviöljyä)

Pyyhi kala sisältä ja päältä talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna yrtit. Sekoita ne öljyn, kapristen ja sitruunan kuoriraasteen kanssa. Levitä seosta kalan päälle.

Laita kala viiden sanomalehtiarkin päälle. Jos et halua laittaa kalaa suoraan sanomalehdelle, laita väliin pala leivinpaperia. Taittele nyytiksi. Sido paistinarulla. Kastele paketti kokonaan kylmällä vedellä.

Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä paketti ja jatka paistamista 10–15 minuuttia tai siihen asti, kunnes paketti on kuiva.

Avaa paketti. Älä säikähdä, nahkaa saattaa irrota sanomalehden mukana. Pirskottele päälle sitruunamehua. Laita päälle grillattuja paprikoita, oliiveja ja yrttejä.

Vinkki: Jos haluat olla täysin varma kalan kypsyydestä, käytä paistolämpömittaria. Työnnä se paksuimpaan kohtaan kalaa. Paista, kunnes mittari näyttää 42 astetta.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat