16
pyöreää nachoa
1
iso tai 2 pientä avokadoa
1
limetti
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
kourallinen tuoretta korianteria
Katkaravut:
16
jättikatkaravunpyrstöä
1 tl
suolaa
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
½ tl
sipulijauhetta
½ tl
chilihiutaleita
½ tl
timjamia
½ tl
oreganoa
öljyä paistamiseen
■ Mausta ensin katkaravut. Yhdistä suola, valkosipulijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, sipulijauhe, chilijauhe, timjami ja oregano mausteseokseksi. Sekoita jättikatkarapuihin ja kääntele. Jätä maustumaan siksi aikaa kun valmistelet nachot.
■ Lado nachot tarjoiluvadille. Puolita avokadot, poista kivi. Nosta avokado kuorestaan lusikalla. Muhenna avokadoa haarukalla. Mausta limettimehulla, suolalla ja sokerilla. Jaa seos nachoille.
■ Paista maustetut katkaravut öljyssä kuumalla paistinpannulla. Paista rapuja vain noin 1–2 minuuttia molemmin puolin, jotta ne eivät ylikypsy ja sitkisty.
■ Aseta yksi ravunpyrstö kunkin avokadonachon päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Resepti: Laura Kaapro