Paahdettuja uunikasviksia, broilerin sisäfileetä ja caesarjogurtti­kastiketta - Reseptit | HS.fi

Paahdettuja uunikasviksia, broilerin sisäfileetä ja caesarjogurtti­kastiketta

Kun samalle pellille lastaa perunoita, broileria, tukun mausteita ja rapeaksi lopuksi parsa- ja lehtikaalia, arkiruoka valmistuu yhdessä astiassa näppärän helposti.

5.1.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min
  • 500 g

    perunoita

  • 1 (noin 400 g)

    parsakaali

  • 100 g

    lehtikaalia tai ruusulehtikaalia

  • 3 rkl

    öljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    suolaa

  • 400 g

    broilerin sisäfileetä

Caesarjogurttikastike:

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2

    sardiinifileetä tai anjovisfileetä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1 tl

    dijoninsinappia

  • ripaus sokeria

 

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Pese parsakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele nuput. Huuhtele ja suikaloi lehtikaalinlehdet. Nosta kulhoon parsakaalit ja lehtikaalisuikaleet ja lisää joukkoon 1 rkl öljyä.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Sekoita loput öljystä, hunaja, kurkuma, korianterinsiemenet ja suola kulhossa.

Levitä perunat ja broilerin sisäfileet uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljymausteseos ja sekoita. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Kun ruoka kypsyy uunissa, tee tällä välin caesarjogurttikastike. Purista kuorittu valkosipulinkynsi jogurtin joukkoon. Murskaa sardiinifileitä haarukalla ja lisää jogurtin joukkoon. Mausta vielä sitruunamehulla, dijoninsinapilla ja ripauksella sokeria.

Nosta peruna-broileripelti ­uunista. Kaada perunoiden päälle parsakaalit ja lehtikaalit. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Tarjoa ruuan lisukkeena caesarjogurttikastiketta.

Resepti: Suvi Rüster

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat