Valkopapupastaa, sieniä ja karamellisoitua sipulia - Reseptit | HS.fi

Valkopapupastaa, sieniä ja karamellisoitua sipulia

Valkopapukastike on kermaisen täyteläinen, vaikka siihen ei käytetä pisaraakaan kermaa.

12.1.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 350 g

    pennepastaa tai spagettia (kananmunaton)

  • 2

    punasipulia

  • 500 g

    herkkusieniä

  • öljyä paistamiseen

  • suolaa ja mustapippuria

Kastike:

  • 2 tlk (2 x 400 g)

    säilöttyjä kypsiä pieniä valkopapuja

  • 4

    valkosipulin kynttä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ tl

    chilihiutaleita

  • 3½ dl

    vettä

  • 1

    kasvisliemikuutio tai fondinappi (vegaaninen)

  • suolaa, mustapippuria

 

Aloita kastikkeesta. Kaada säilötyt valkopavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja jätä odottamaan.

Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota valkosipulia miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää chilihiutaleet ja kääntele vielä hetki.

Lisää 2/3 valutetuista valkopavuista, vesi sekä kasvisliemikuutio tai -fondi. Peitä kannella ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput valkopavut kokonaisina ja keitä kastiketta vielä 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Pidä lämpimänä kannen alla.

Kastikkeen kiehuessa kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja paloittele herkkusienet.

Laita pasta (jos teet vegaaniruokaa, valitse pasta, jossa ei ole kananmunaa) kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen.

Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista sipulia kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on saanut väriä. Alenna lämpö ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 5 minuuttia. Siirrä lautaselle ja peitä, jotta sipulit pysyvät lämpiminä.

Kuumenna pannu uudestaan ja lisää öljyä. Paista herkkusieniä kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Valuta kypsä pasta. Yhdistä pasta ja kastike, sekoita. Annostele lautasille. Jaa päälle paistetut sienet ja karamellisoitu sipuli.

 

Vinkki: Voit korvata säilötyt pavut 6 dl:lla liotettuja, keitettyjä papuja.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat