Braatvurstia olut-sipulikastikkeessa - Reseptit | HS.fi

Braatvurstia olut-sipulikastikkeessa

Yrteillä ja muskotilla maustettu braatvursti sopii mainiosti kastikkeeseen, jonka liemenä on makean maltaista tummaa lager-olutta ja mausteena aromikasta katajanmarjaa.

19.1.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min
  • 300 g

    pieniä braatvursteja

  • 3 rkl

    voita

  • 1

    iso keltasipuli

  • 5

    katajanmarjaa

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    vettä

  • 2 dl

    tummaa lager-olutta

  • 2 rkl

    lihafondia

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 2 tl

    sinappia

  • rouhaisu mustapippuria

Ruskista braatvurstit pienessä voinokareessa paistinpannulla. Nosta makkarat lautaselle.

Kuori ja viipaloi sipuli. Rouhi katajanmarjat veitsellä.

Sulata loput voista paistinpannulla ja lisää sipulit. Ruskista.

Alenna lieden lämpöä. Mittaa joukkoon vehnäjauhot. Sekoita. Kaada pannulle vesi ja olut. Lisää braatvurstit, lihafondi ja katajanmarjat. Kiehauta ja anna seoksen porista keskilämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää joukkoon kuohukerma ja sinappi. Mausta ripauksella mustapippuria. Keitä vielä pari minuuttia.

Maista, mausta tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat