Punajuurihummus - Reseptit | HS.fi

Punajuurihummus

Punajuurihummus sopii levitteeksi vegaanille.

26.1.2017 2:00
Määrä6 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 1 (noin 150 g)

    iso kypsä punajuuri (ei etikkapunajuuri)

  • ½ prk (100–120 g)

    säilöttyjä kypsiä kikherneitä

  • 1

    iso valkosipulinkynsi

  • ½ dl

    hyvää oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1/3 tl

    suolaa

  • 1/3 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    tahinia

Pilko kypsä punajuuri monitoimikoneen kulhoon. Huuhtele ja valuta kikherneet ja lisää nekin kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja pilko muutamaan osaan, laita kulhoon.

Lisää loputkin ainekset. Hienonna tahnamaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Voit tarjota hummuksen heti, mutta jos on aikaa, nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta maut syvenevät.

Nauti paahdetun leivän päällä, koristele leipä esimerkiksi retiisiviipaleilla.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat