Yhden pannun edamame-nuudeliwokki - Reseptit | HS.fi

Yhden pannun edamame-nuudeliwokki

Terveellinen nuudeliwokki on vartissa valmis. Edamamepapujen lisäksi wokissa voi käyttää myös tuoreita, pakastettuja härkäpapuja.

30.1.2017 14:56
Määrä2 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 1

    iso tai 2 pientä porkkanaa

  • 1

    punainen paprika

  • 4

    kevätsipulinvartta

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tuoretta raastettua inkivääriä

  • 1

    punainen chili

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ½ rkl

    seesamiöljyä

  • 125 g

    ohuita riisinuudeleita (riisivermiselli)

  • 4 dl

    vettä

  • 2 rkl

    kana- tai kasvisfondia

  • 4 dl

    pakastettuja tuoreita kuorittuja edamame- tai härkäpapuja

  • (tuoretta korianteria)

Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi.

Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.

Hienonna kevätsipulinvarret ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuori ja raasta tuoretta inkivääriä, kunnes saat sitä 1 rkl. Hienonna punainen chili (poista siemenet, jos haluat miedomman ruuan).

Kuumenna rypsiöljy laakeassa paistinpannussa tai wokissa. Paista porkkanoita ja paprikaa 2 minuuttia.

Lisää kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kääntele 1 minuutin ajan.

Lisää soijakastike, riisiviinietikka, hunaja, seesamiöljy, riisinuudelit, vesi, kana- tai kasvisfondi sekä pakastetut kuoritut edamame- tai härkäpavut.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan käännellen, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Jos paistos kuivuu liikaa, lisää tilkka vettä.

Annostele wokki lautasille tai kulhoihin ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella korianterilla.

Vinkki: Lisää kasviksia makusi mukaan, muun muassa sokeriherneenpalot ja parsakaali sopivat ruokaan hyvin. Jos kaipaat lisää kasviproteiinia, lisää wokkiin esimerkiksi tofua.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat