Rapukakut - Reseptit | HS.fi

Rapukakut

Rapukakut ovat rapeita pinnalta ja pehmeitä sisältä. Tärkeintä on puristaa ravut huolellisesti kuivaksi ennen hienontamista. Suolakeksit sitovat massaa ja antavat sille rapeutta. Paistamisessa ei kannata öljyä säästellä!

2.2.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min
  • katkarapuja

  • 3 rkl

    majoneesia

  • 2 tl

    dijoninsinappia

  • 1 tl

    worcestershirekastiketta

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    kananmuna

  • ½ dl

    murskattuja suolakeksejä (esimerkiksi Tuc)

  • 3 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 4

    oksaa korianteria hienonnettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • korppujauhoja leivitykseen

  • öljyä paistamiseen

Sulata katkaravut ja purista huolellisesti kuivaksi. Laita katkaravut monitoimikoneeseen ja pyöräytä leikkurilla karkeaksi massaksi.

Laita rapuseos kulhoon ja lisää mukaan majoneesi, sinappi, worcestershirekastike, sitruunamehu sekä kananmuna. Sekoita huolellisesti keskenään. Lisää mukaan vielä murskatut keksit ja yrtit. Mausta massa kevyesti suolalla ja pippurilla.

Muotoile pieniksi pihveiksi ja painele korppujauhoissa. Anna turvota hetki kylmässä.

Paista molemmin puolin kullanruskeiksi kuumassa öljyssä pannussa. Mausta suolalla.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat