5–6 (250 g)
tuorelasagnelevyä
Tomaattijauhelihakastike:
400 g
jauhelihaa
2 tlk (à 400 g)
hyvää tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2 tl
sokeria
2 tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1 dl
basilikaa hienonnettuna
Väliin:
250 g
mascarponejuustoa
200 g
juustoraastetta
Päälle:
100 g
ranskankermaa
1 dl
juustoraastetta
■ Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
■ Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
■ Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
■ Voitele lasagnelevyn kokoinen (noin 15 cm x 25 cm kokoinen) uunivuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Resepti: Suvi Rüster