Maustetahna:
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl
sitruunaruohotahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
jauhettua kurkumaa
¼ tl
mustapippuria
Pataan:
1 tlk (400 g)
kookosmaitoa
1 rkl
soijakastiketta
250 g
härkistä tai nyhtökauraa
4
kaffirlimetinlehteä
2 rkl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
Viimeistelyyn:
1
limetti
tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
keitettyä jasmiiniriisiä
■ Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan).
■ Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä.
■ Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.
■ Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
■ Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.
■ Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
■ Keitä sillä välin jasmiiniriisi.
■ Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Resepti: Laura Kaapro