Vege-rendang - Reseptit | HS.fi

Vege-rendang

Indonesialaisen rendang-curryn kasvisversiossa naudanliha vaihtuu härkikseen.

20.2.2017 13:37
Määrä2 hengelle
Valmistusaika45 min

Maustetahna:

  • 4

    pientä salottisipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 3

    punaista chiliä

  • 2 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl

    sitruunaruohotahnaa

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    jauhettua kurkumaa

  • ¼ tl

    mustapippuria

Pataan:

  • 1 tlk (400 g)

    kookosmaitoa

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 250 g

    härkistä tai nyhtökauraa

  • 4

    kaffirlimetinlehteä

  • 2 rkl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    suolaa

Viimeistelyyn:

  • 1

    limetti

  • tuoretta korianteria

Tarjoiluun:

  • keitettyä jasmiiniriisiä

Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan).

Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä.

Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.

Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.

Keitä sillä välin jasmiiniriisi.

Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat