Thaimaalainen lohisoppa - Reseptit | HS.fi

Thaimaalainen lohisoppa

Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.

30.3.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min
  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 500 g

    kasviksia, esimerkiksi hoikkaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja litteitä herneenpalkoja

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1½ rkl

    punaista currytahnaa

  • 1 tlk

    kookosmaitoa

  • noin 6 dl

    kasvislientä

  • 400 g

    ruodotonta, nahatonta lohta

  • 1 dl

    purkkimaissia

Tarjoiluun:

  • limettimehua, korianteria, thaimaalaista kalakastiketta

Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).

Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.

Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.

Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat