Karitsasouvlaki - Reseptit | HS.fi

Karitsasouvlaki

Kreikkalainen varras saa mahtavan maun grillissä.

6.4.2017 2:00
Määrä5 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 4

    karitsan paahtopaistia

  • 1

    sitruuna

  • 1

    ruukku tilliä

  • 1 tl

    tillinsiemeniä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • varrastikkuja

Poista karitsanpaisteista kalvot ja paloittele liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet kuoresta kulhoon. Purista mukaan mehu.

Leikkaa tilli veitsellä hienoksi ja lisää joukkoon. Lisää mukaan vielä tillinsiemenet ja kuoritut valkosipulinkynnet sekä oliiviöljy. Soseuta kevyesti sauvasekoittimella. Mausta marinadi lopuksi suolalla ja pippurilla. Laita karitsanpaistipalat marinadiin ja anna maustua vähintään kaksi tuntia, mieluummin vuorokauden.

Valuta ylimääräinen marinadi pois ja laita marinoituneet lihat varrastikkuihin.

Grillaa tai paista vartaat välillä käännellen noin 4 minuuttia per puoli. Mausta lopuksi vielä suolalla.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat