Kreikkalainen feta-pinaattipannu - Reseptit | HS.fi

Kreikkalainen feta-pinaattipannu

Kreikkalaishenkisessä nopeassa pannuruuassa maistuvat suolainen feta, ytimekäs pinaatti ja mehevä tomaatti. Kananmunankeltuaiset haudutetaan täyteläisen pehmeiksi uunissa.

27.4.2017 2:00
Määrä2 hengelle
Valmistusaika25 min
  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 80 g

    tuoretta lehtipinaattia (baby-pinaatti)

  • ½ tl

    oreganoa

  • ½ tl

    basilikaa

  • ¼ tl

    mustapippuria

  • 150 g

    fetaa

  • 4

    kananmunaa

Tarjoiluun:

  • rapeakuorista leipää

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puolita kirsikkatomaatit.

Kuumenna öljyä valurautaisessa tai muussa uuninkestävässä paistinpannussa. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatit, lehtipinaatti ja mausteet. Paista vielä 2–3 minuuttia.

Murenna feta päälle, ja riko kananmunat pinnalle. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes munien valkuainen on asettunut, mutta keltuainen on vielä sisältä juoksevaa.

Rouhi pinnalle hieman mustapippuria myllystä ja tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat